DANSKA PECIVA SA KREMOM OD SIRA

Jump to recipe

Danska peciva

Danska peciva su mi definitivno omiljena. Mogu se oblikovati na različite načine, a ova su punjena krem sirom i džemom od kajsije. Divota jedna!

Praznici su prošli. Prijalo je biti kod kuće sa dečacima skoro deset dana. Mnogo smo odmarali. Malo sam heklala, dosta čitala i kuvala, a skoro da nisam fotografisala. Čak je i to prijalo. Ima nekih poslova koji čekaju na red, ali i njih sam odgodila. Pravi odmor mi je baš bio potreban.

Danska peciva i šećer u prahu

Na samom kraju prethodne godine sam uzela svoju staklenu teglu za keksiće u koju sam godinu dana ranije ubacila ispisane želje za 2023. Rezultati su bolji nego što sam očekivala i to me nekako osokolilo. Više od pola želja se ispunilo u nekom obliku. Većina onih koje se nisu ispunile mi više i nisu važne. Za neke sam čak bila u čudu, što sam uopšte to i poželela. Te koje su postale nebitne sam izbacila iz tegle, neke ostvarene sam isto izvadila, a dopisala sam nekoliko novih papirića. Tegla je ponovo zatvorena i spremljena do kraja 2024.

Danska peciva mračna atmosfera

Nadam se da ste se i vi odmorili. Da ste praznike proveli u društvu onih koje volite i sa kojima vam je prijatno. Čak i ako ste bili sami, nadam se da vam je sopstveno društvo i ta samoća prijala i donela novu energiju.

Pripremila sam neke nove recepte, ali najpre završavam kuvar koji sam započela prošle godine.

Ako se sećate, radi se o knjizi ‘100 Morning Treats’ autorke Sarah Kieffer. Do sada sam isprobala Uštipke sa bananama i Američke krofne. Imam još dosta obeleženih recepata u ovoj knjizi, pa ću joj se verovatno vraćati.

Danska peciva sa krem sirom

Spremne su i dve torte. Nažalost, nisam snimala postupak izrade, samo sam ih fotografisala gotove, ali zaista su divne. Jedva čekam da ih objavim! A odabrala sam i novi kuvar iz kog isprobavam tri recepta, U pitanju je domaće, novije izdanje koje sam dobila kao poklon od jedne drage koleginice blogerke. Videćete i to!

Dosta priče, vreme je za ova fina Danska peciva!

Danska peciva na starim knjigama

Pošto ja nisam lepo fotografisala postupak, evo linka ka blogu gde je sve lepo prikazano ovde.

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.