AMERIČKE KROFNE

Jump to recipe

Američke krofne

Američke krofne su one sa rupom. Bar ih moji dečaci i ja tako zovemo. Iako nemamo ništa protiv ni običnih krofni sa džemom, ove su nam ipak omiljene.

U mojoj porodici, priča o krofnama je na prvom mestu vezana za mog tatu. Mislim da sam već pisala o tome, mada me sada mrzi da tražim taj tekst. Uglavnom, svi su se slagali da tata pravi najlepše krofne. Posebno mama. Danas, iz ove perspetive odrasle žene i majke dva dečaka, pomišljam da je to bio neki mamin trik. ‘Ma, ti praviš najlepše krofne na svetu, samo ih nastavi praviti.’ 🙂

Mleko u šolji

Uglavnom, tata je uživao u spremanju krofni. Mislim da je njegov recept poticao iz neke stare Dr. Oetker knjige, a vremenom ga je on doradio, a i naučio napamet. Mirisale su božanstveno. Filovale su se unapred. Znači, nisu se pekle, pa se kasnije džem stavljao u onu rupu koja se formira pečenjem. Rastanjivale su se na tanje, pa se na jednu polovinu krugova stavljao džem, pa su se poklapale drugim krugom, a onda iz toga isecale nove, nešto manje krofne. Uspeh je bio ako džem ne iscuri tokom pečenja.

Američke krofne

Moji dečaci su, zahvaljujući internetu priznajem, zavoleli Američke krofne.

Posebno Aljoša. Isak i dalje pristaje i na naše klasične, onako tople, sa omiljenim džemom, posute sa mnogo šećera u prahu. Ali za Akija prava krofna mora da ima čokoladu. Spolja. Po mogućnosti i iznutra. Omiljene su mu neke krofne iz Lidl-a (nije reklama u pitanju) koje su još i punjene čokoladom.

Američke krofne na kutiji

Ovo nije prvi put da ih spremam, ali je prvi put da objavljujem recept za njih. Odlućila sam se za recept sjajne Sare Kifer, autorke bloga Vanilla Bean. Imam veliko poverenje u Sarine recepte, mnoge sam već isprobala. Iz njenog kuvara ‘100 Morning Treats’ su isprobani i Uštipci sa bananama i odlični su. Uskoro objavljujem još jedan recept iz iste knjige.

Američke krofne

Pratila sam recept pažljivo, pa sam dobila desetak baš velikih krofni. Ako imate strpljenja, predlažem da napravite više manjih krofni.

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.