ROLNICE SA KREMOM OD PLAZME

Jump to recipe

Rolnice sa kremom od Plazme

Rolnice od slatkog testa, sa raznim filovima, uvek privuku pažnju. Ovo je verzija sa punjenjem od slatke pavlake, maskarponea i Plazme.

Kolači u obliku ovakvih rolnica su mi uvek bili pomalo misteriozni. Dugo se nisam usuđivala da probam da napravim neki. Jedino su mi bile poznate čuvene Šaumrolne. Njih je fenomenalno pravila samo moja tetka Ljuba. Bile su divne, od testa koje se topi u ustima, punjene slatkim snegom od belanaca, posute šećerom u prahu.

Priprema rolnica

Iako ih je uvek veoma uspešno pravila samo za svečane prilike, sama tetka je oko njih stvorila misteriju. Kolač koji ne uspeva uvek. Recept je tajna. Kako da ta belanca uspeju savršeno? I kakvi su to kalupi koji se koriste? Uprkos svemu, čini mi se da je Šaumrolni uvek bilo na tetkinom prazničnom stolu.

Kada sam prvi put poželela da ih napravim, najpre su mi problem bili kalupi. Nisam nikako mogla da ih nabavim. Pošto sam bila uporna, tata mi je napravio neke od specijalnog metala, dok je radio u jednoj firmi u kojoj je to moglo. Tek sam kasnije otkrila mesto na pijaci gde se mogu kupiti ti metalni tuljci. Ubrzo sam napravila i svoje prve Šaumrolne od domaćeg testa.

Rolnice odozgo

Rolnice ovog tipa su kolač koji uvek divno izgleda…

A mogu se puniti raznim filovima. Zaista pružaju mnogo mogućnosti. Jednom sam ih punila belim lešnik kremom (isto su bili praznici), a sada sam napravila kombinaciju sa Plazmom Mlevenom. Fil od slatke pavlake, lagano umućene sa šećerom u prahu, obogaćen kremastim maskarponeom i kraljicom novogodišnjih kolača – Plazmom. Kombinacija je jako dobra!

Plazma tuljci

Da bi kolač bio stvarno vrhunski, obavezno koristite puter, a nemargarin i mlečnu slatku pavlaku. Fil pravite kad se pečene rolnice ohlade i filujte odmah, jer će se zbog keksa stajanjem malo stegnuti, pa će teže izlaziti iz dresir kese.  Isti krem i testo se mogu koristiti i za slatke kornete, ako imate takav kalup (ja planiram da ga nabavim).

Rolnice na tanjirima

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.