PARADAJZ ČORBA IZ RERNE

Jump to recipe

Paradajz čorba iz rerne

Paradajz čorba, od više-manje klasičnih sastojaka, ali spremljena na malo drugačiji način. Dopašće se svim ljubiteljima.

Ne bi se mogla napisati ljubavna priča o mom odnosu sa paradajz čorbom. Ne volim ju. Tu počinje i završava se bilo kakva priča o našem odnosu. Mada, paradajz čorba se kao motiv provlači kroz moj život od najranijeg detinjstva. Sem toga, tu je i taj čudan kontrast između netrpeljivosti prema čorbi i ogromnoj ljubavi prema samom svežem paradajzu.

Paradajz čorba bočno

Paradajz čorba je jedno od omiljenih jela mog tate oduvek.

Legenda kaže da smo ju on i ja zajedno pravili kad sam bila mala. Sećam se da je bila ređa od ove kakvu danas pravimo (više kao supa) i da su se dodavali i rezanci. Ista ta legenda kaže da sam tu paradajz čorbu volela. Imam neko maglovito sećanje da mi se zaista dopadao njen ukus i da nije bila tako paradajzično kisela kao guste čorbe na koje često nailazim. Sem toga, moguće je da sam ju dodatno volela i zato što sam toliko volela svog tatu i želela da budem kao on.

Stari bakreni lonac

Ponekad joj dam novu šansu. Deluje privlačno, intenzivnog ukusa mog omiljenog povrća. Sem toga, kako je moguće da volim sve vrste paradajz sosa, a ne volim čorbu? Nejasno. Ali život se pobrinuo da reši te moje nedoumice i doneo mi je gastritis i posebnu osetljivost na termički obrađen paradajz. Nikako mi ne prija. Ni u sosu, a ni u čorbi.

Moj tata, a i moji dečaci i dalje vole kremastu paradajz čorbu i nekako mi je drago zbog toga.

Paradajz čorba iz rerne

Na blogu već imam jedan recept za malo drugačiju, laganiju Paradajz čorbu koja se sprema od svežeg paradajza. Za ovu čiji recept vam sada donosim se koristi paradajz pelat (mada može i oljušten paradajz). Ako ste raspoloženi da pelat spremite kao zimnicu, imam i taj recept i zaista je odličan. 🙂

Ova paradajz čorba je spremljena po receptu iz kuvara Half Baked Harvest Super Simple i razlikuje se od klasične po dodatku putera i mleka i pečenju u rerni. Jednostavno se odmere svi sastojci osim mleka i ispeku, a zatim štapnim mikserom pretvore u glatku čorbu koja se razblaži mlekom. Mojim ljubiteljima se jako dopala.

Paradajz čorba iz rerne

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.