KINESKE ZEMIČKE MO

Jump to recipe

Kineske zemičke Mo odozgo

Kineske zemičke Mo su peciva od sasvim običnih sastojaka, ali specifičnog načina motanja. Zbog toga se formira šupljina u sredini pogodna za punjenje.

Kada sam prelistala kuvar Mooncakes & Milk Bread, oduševila sam se više nego što sam očekivala. Volim kinesku kuhinju. U stvari, bolje je reći da volim ono što se naziva kineskom kuhinjom kod nas. Ali, skoro nikad nemam priliku da probam proizvode kineskih pekara. Kineske kolače, zemičke, peciva. To je ono što mi je sada privuklo pažnju.

Brašno u činiji

Kineske zemičke umotane

Nakon prvog listanja, obeležila sam preko dvadeset recepata koje obavezno moram probati. Preko dvadeset!!! Teško da ću to učiniti odmah, ali oznake ću ostaviti. Sada ću izbor morati suziti na tri recepta. Znate već moj običaj da isprobam po tri recepta iz svakog kuvara koji imam u svojoj elektronskoj ili hard copy kolekciji. 🙂 Ovom listanju i isprobavanju sam se posebno radovala!

Kineska peciva Mo

Kineska peciva Mo su prvi izabrani recept.

Tradicionalno, ova peciva se prave od pirinčanog brašna pomešanog sa vodom. Oblikuju se pločice testa koje se peku na vrelom kamenu, a zatim iseckaju na manje komade. Obično se služe uz razne vrste mesa, mada se odlično slažu i uz razne supe i jela od povrća jer odlično upijaju sokove od spremanja hrane. U Kini su i danas popularna kao brza hrana koja se uglavnom kupuje na ulici.

Kineske zemičke mo

Iako se i danas često prave na tradicionalan način, postoje i mnogobrojne varijacije na temu, u zavisnosti od kraja u kom se spremaju. Danas, sam ovaj naziv može da podrazumeva mnogo različitih peciva.

Recept koji nam Kristina Cho, autorka kuvara nudi su zemičke koje su osnova za Rou Jia Mo, jelo koje se može smatrati kineskom verzijom hamburgera. Kaže se da je to jedna od najstarijih vrsta sendviča na svetu. Tradicionalno se zemičke pune usitnjenom svinjetinom kuvanom u začinjenom bujonu.

Kineske zemičke Mo

A kad smo kod kineskih peciva, predlažem da probate Kineske palačinke sa mladim lukom. Odlične su. 🙂

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.