PIRINAČ SA JAJIMA

Jump to recipe

Pirinač sa jajima

Pirinač sa jajima je nešto što mi se jako dopalo i kao samostalan obrok, ali i kao prilog uz neko meso ili ribu…

Moraću da uzmem jednu sveščicu koja će mi služiti za ideje za tekstove koji bi se mogli naći na blogu. Jer ideja ima pregršt, ali redovno se javljaju u pogrešnom trenutku. A i sveščica već imam nekoliko u rancu. Jedna je za jedan kurs, a druga za drugi. Treća za poslovne obaveze. Tu je i rokovnik-kalendar u koji moram SVE da zapišem inače se zaboravi… Imam i jednu u koju zapisujem razne gluposti i lepe misli. Toj kolekciji ću morati dodati jednu blogersku. Sve ih svakodnevno nosim sa sobom.

Pirinač sa jajima odozgo

A ideje se javljaju u toku vožnje (ako ne čitam), dok farbam ogradu ili sam negde sa dečacima. Moje organizovanije koleginice prave draftove na blogu, u koje upisuju po svega nekoliko rečenica. Čisto kao okosnica ideje koju će naknadno razviti. Mislim da je to baš dobra strategija, ali meni još uvek ne ide. Jer kad dođem do kompa i bloga, one ideje koje sam spomenula nestanu. I ja blenem u monitor.

Pirinač sa jajima u rukama

***

U ovom postu nastavljam sa drugim od tri recepta odabrana iz knjige Whole Grain Mornings.

Odlučila sam se za recept koji se u originalu zove Quick Breakfast Fried Rice. Brzina ovog jela se krije u tome što se može iskoristiti preostali pirinač od juče. U originalnom receptu se koristi integralni pirinač (sledeći put ću sigurno tako probati, mada moji dečaci više vole beli). Trudila sam se da što više pratim recept, ali mislim da se ovde možete malo i igrati sa sastojcima.

Pirinač sa jajima

Pirinač sa jajima je sjajan sam po sebi, ali odličan je i kao prilog. Sjajno bi išao uz neko pohovano ili dinstano meso, a dodatak đumbira i soja sosa mu daju divni azijski šmek… Ako volite takve recepte, probajte i Kineske palačinke sa mladim lukom ili Povrće na kineski način.

Pirinač sa jajima

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.