GRILOVANA PILETINA SA ČIMIČURI SOSOM

Jump to recipe

Grilovana piletina

Grilovana piletina sa čimičuri sosom – stara dobra piletina na novi način. 🙂

(Post nastao u saradnji sa Perutninom Ptuj)

Priznajem da retko idem na pijacu. Nekoliko je razloga za to, ali osnovni je taj da sam introvert, da ne volim ćaskanja sa trgovcima ili poznanicima. Generalno, ne uživam u kupovini bilo koje vrste. Zato uglavnom (znam da su mnogi od vas sumnjičavi) uglavnom kupujem već upakovano meso. Tako mi je brže i jednostavnije.

Piletina

Najčešći izbor mojih dečaka je piletina u svim mogućim oblicima. U paprikašu, supi, čorbici… OK, priznajem, ima nekih situacija kada druge vrste mesa imaju prednost (na primer u gulašu), ali to je prilično retko. Zbog toga sam stalno u potrazi za novim receptima sa piletinom.

Na svom Pinterest profilu imam poseban folder sa pilećim receptima.

Grilovana piletina priprema

Između ostalih, tu već neko vreme stoji recept za grilovanu piletinu sa čimičuri sosom. Ne znam da li ste čuli za taj sos. Odličan je! Sad sam ga prvi put pravila, ali sigurno ne i poslednji. Mnogo peršuna, malo origana, dosta belog i crnog luka, limun, sirće i maslinovo ulje. Nakon spremanja piletine, mali višak marinade je moj sin prelio preko salate i oduševio se ukusom.

Pošto uvek zaboravim na ovaj recept kad leti roštiljamo u prirodi, sad sam mu dala šansu na gril tiganju. Upotrebila sam Perutnina Ptuj batak i karabatak bez kosti u MAP – u (Modified Atmosphere Packaging), pakovanje u modifikovanoj atmosferi. Posebnim postupkom, tokom pakovanja se uklanja atmosferski vazduh, a prostor se ispunjava posebnom smesom gasova koji održavaju meso svežim.

Grilovana piletina

Sem toga, pakovanje je veoma čvrsto, teško se otvara, čime je osigurano da bakterije i zagađeni atmosferski vazduh neće zagaditi meso. Veoma sam zadovoljna ovim načinom pakovanja.

Grilovana piletina sa čimičuri sosom se brzo i lako sprema.

Nemojte čekati leto, pripremite je već sada. Baš mi je palo na pamet kako je moje dete danas došlo iz škole radujući se što će opet jesti to sočno meso, ali je zaboravio da smo juče sve pojeli. Ništa, uskoro druga tura. 🙂

Topla preporuka i za Piletinu i pečurke u sosu od vina koju sam davno objavila na blogu. 🙂

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.