BUGARSKI PRHKI KOLAČ

Jump to recipe

Bugarski prhki kolač

Bugarski prhki kolač je nešto kao naša lenja pita, samo sa više putera, daškom kardamoma i ružine vodice. Mada, divan je i topi se u ustima i bez tih začina. 🙂

Izabrala sam reč za koju bih volela da mi obeleži 2023. Jedna od reči. 🙂 Ima ih više, sigurno, ali ova se pojavila slučajno i oko nje se vrtim ceo januar. ORGANIZACIJA. To je ta reč.

Nekada davno, dok sam ja bila ja, bila sam jako organizovana osoba. Mojoj visokosenzitivnoj prirodi je to odgovaralo.

Bugarski prhki kolač

Znam da to nekima deluje opterećuje i čudno, ali ja sam volela da znam kada i koliko učim. Kada mi je slobodno vreme, a kada se posvećujem nekoj aktivnosti. A onda, davno, izgubila sam sebe. Ne želim sada da ulazim u to kako i zašto se to desilo. Samo znam da sam se prestala organizovati, a to je za sobom povuklo mnogo posledica koje mi nikako nisu prijale.

Senzitivac teško funkcioniše u haosu. Jako teško.

Prhki kolač bočno

Ali sam pre nešto više od godinu dana shvatila koliko mi organizacija nedostaje. Jer, samo kad funkcionišem po unapred utvrđenom sistemu, mogu sve da postignem. Priznajem, imam dosta obaveza, a i dosta hobija koje zaista volim. Volim da se bavim njima. Imam želju i da heklam i fotkam i kuvam i mnogo čitam. Želim sve to da postignem. Želim i da mi kuća bude organizovana i čista. Samo kad imam razvijen sistem sve to mogu da postignem.

I tako se organizacija počela vraćati u moj život.

Bugarski kolač sa ribizlama

Samo uz dobru organizaciju i ovaj blog može da funkcioniše onako kako treba. I zato – organizacija je moja reč za 2023.

Kao deo te organizacije okružena sam kalendarima i planerima i volela bih da objavljujem jedan recept sa pratećim videom nedeljno (video recepte možete videti u obliku kratkih reel snimaka na mojoj IG stranici). Za sada toliko. Deluje realno. Obaveštavaću vas kako ceo plan napreduje. Verovatno ćete i primetiti ako bude promene i napretka.

Bugarski prhki kolač

***

Bugarski prhki kolač je jako fin za ljubitelje jednostavnih, a finih ukusa.

Ovo je prvi recept koji isprobavam iz knjige Baking at the 20th Century Cafe. Knjiga je fenomenalna i zaista ću teško odabrati samo tri recepta. Sigurno ću joj se vraćati još mnogo puta.

Kolač sam filovala domaćim džemom od ribizli, a možete koristiti i džem od malina ili od višanja. Bolje kad je neki kiselkast. Sigurna sam da će se dopasti svim ljubiteljima Fine pite ili Holandske pite sa jabukama.

Bugarski prhki kolač

 

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.