PATLIDŽAN PUNJEN PILETINOM

Jump to recipe

Patlidžan punjen piletinom

Patlidžan punjen piletinom je lagano, zdravo i ukusno jelo koje možete spremiti dok još traje sezona patlidžana. Piletinu u punjenju možete zameniti i drugom vrstom mesa.

Objava je nastala u saradnji sa Perutninom Ptuj

Poslednjih nekoliko meseci, zahvaljujući saradnji sa Perutninom Ptuj, mnogo više i raznovrsnije kuvam sa piletinom. Naravno, piletina je oduvek deo naše kuhinje. Ali nekako, odrasla sam uz svega nekoliko osnovnih pilećih recepata.

Perutnina Ptuj piletina

Pileći paprikaš najčešće. Jednostavan i uvek omiljen. Jelo koje stvarno miriše na dom. Čini mi se da ga svaka porodica sprema na mrvičak drugačiji način. Obožavam! Zatim pohovana piletina. Deci omiljena! Moja Dinca ju je predivno pravila. Uz gomilu batačića i krilaca, ispekla bi nam krompiriće i to je to. Ništa nam nije dodatno bilo potrebno.

Patlidžan punjen piletinom

Pa onda pečeno celo pile. Uz krupno sečen krompir okolo.

Bilo je tu još nekoliko recepata, jako ukusnih, mada ne preterano maštovitih. A onda sam počela malo istraživati i shvatila da postoji baš, baš ogroman broj recepata sa piletinom. Svašta nešto. Bukvalno svaki deo pileta se može spremiti na neki veoma ukusan način. Igranje začinima, teksturama, dodacima. Sad kad sam počela da isprobavam, nema kraja. Nedavno sam ukusnu, kuvanu piletinu dodala u gibanicu sa sirom i dobila nešto baš dobro.

Patlidžan punjen piletinom odozgo

Patlidžan punjen piletinom je jedno lagano, zdravo, jesenje jelo.

Sličnim nadevom se može puniti i drugo povrće, ali patlidžan ima poseban šmek. Sem toga, izdubljena sredina patlidžana se sitno secka i dodaje filu koji tako postaje dodatno kremast.  Jelo se možda neće dopasti samo onima koji ne vole patlidžan i inače, jer se ovde baš oseti njegov poseban ukus.

Za punjenje sam upotrebila Perutnina Ptuj pileći mini file u MAP-u (pakovanje u modifikovanoj atmosferi) koje odlično čuva svežinu. Već neko vreme koristim skoro isključivo njihovu piletinu i jako mi se dopada. I moja mama kaže da je odlična! 🙂

Patlidžan punjen piletinom

 

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.