PANZANELLA

Jump to recipe

Panzanella

Panzanella – tradicionalna sirotinjska, toskanska salata od paradajza, luka, krastavca i starog hleba. Taman da iskoristimo kraj leta.

Sledeći kuvar koji sam izabrala za isprobavanje recepata je ‘Mrvu ovog zeru onog’ autorke Sandre Rončević. Zašto to tako posebno naglašavam? Jer je Sandra jako bitna u mojoj blogerskoj karijeri i mnogo mi je drago što je napisala kuvar i što ga ja imam u kolekciji. Sandra i ja se nikada nismo upoznale, ali se znamo godinama. Još od perioda Coolinarike.

Panzanella bočno

Čini mi se da kuvam oduvek, ali, za one koji ne znaju, intenzivnije sam počela proučavati, kuvati, isprobavati i fotkati kad sam otkrila Podravkin portal Coolinarika pre sto godina. Bilo je to stvarno davno. Na Coolinarici sam profil otvorila zajedno sa sestrom i nadimak tamo nam je bio Jojo-i-Miki. Jovana je uskoro malo izgubila interes za kuvanjem, a ja sam pre 12 godina pokrenula blog. Od tada ništa ne objavljujemo na portalu, ali bio je to dobar, drag i bitan početak koji mi je i otkrio neke divne ljude, recepte i blogove.

Panzanella sa rukom

Na Coolinarici sam mnogo naučila.

Jedna od osoba koju sam tamo ‘otkrila’ i koja mi je bila jako draga bila je i Sandra, odnosno sssiena. 🙂 Mnogo mi se dopadalo kako ona kuva, kakve uvode piše i kako sjajno prezentuje hranu. Kod Sandre su me uvek posebno privlačili slaniši. Sve je delovalo tako privlačno i dobro da ne mogu opsiati. Svaki put poželim da odmah odem u kuhinju.

Panzanella odozgo

Panzanella je prvi recept koji sam izabrala iz Sandrine knjige.

Kuvar ‘Mrvu ovog zeru onog’ se nažalost ne može kupiti u Srbiji, ali možete kontaktirati Sandru preko njenog Instagram profila O slanom i slatkom i videti sa njom da li postoji način da ju kupite. Knjiga je odlična, ima preko 400 strana i veliki broj recepata internacionalne i regionalne kuhinje. Isprobala sam već dosta toga, a sada sam krenula od Panzanelle, kao pozdrav letu. 🙂

Panzanella bočno krupno

Za pripremu ove salate biste mogli iskoristiti preostalu Ćabatu (ako je moguće da ju ne pojedete svežu), spremljenu prema ovom receptu.

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.