SLANI KREKERI

Jump to recipe

Slani krekeri

Slani krekeri, sasvim obični, brzi, domaći. A u zavisnosti od dodataka, mogu biti i veoma neobični. 🙂

Gledajući posluženje koje okružuje ove krekere, setila sam se jednog dočeka Nove godine (možda je bio i neki drugi događaj, nisam sigurna). Tada smo moj drugar Damir i ja pripremali brdo sendviča od krekera za posluženje. Koristili smo kupovne krekere i potrošili brdo vremena da sve izgleda baš onako kako smo zamislili.

Slani krekeri odozgo

Na svaki mali, okrugli kreker stavimo mrvičak šunke, mrvičak sira i tanku krišku kiselog krastavčića. Pa sve probodemo čačkalicom. I takvih nekoliko tanjira. Sve to uz smeh i zezanje. Malo sam nostalgična prema tim vremenima, priznajem, ali samo zbog više slobodnog vremena. U mnogim drugim stvarima, ta vremena nisu bila bolja od ovih. Bar za mene i Damira.

slani krekeri i posluženje

Sećate se vi tako nekih tinejdžerskih okupljanja kada se posluženje nije svodilo samo na gomile kupovnog čipsa (da, postoji i domaći čips) i gaziranih pića?

Šta ste spremali? Čime ste hteli obradovati drugare?

Sećate se onih još ranijih vremena, doba osnovne škole i većih sendviča od parčeta belog, kupovnog hleba, obične salame i krastavčića. Nije se mogao zamisliti dečiji rođendan bez toga. Bar u mom starom kraju. A gazirani sok naajčešće nije imao ime već je bio ili ‘žuti’ ili ‘crni’.

Slani krekeri i paradajz

I ta vremena su bila daleko od idealnih, ali ih se sećam sa nostalgijom. Možda zato što su tada roditelji o svemu razmišljali, pa je sve delovalo toliko jednostavno. Rođendani koji se održavaju kod kuće, a ne u igraonicama. Vreme tokom proslave se provodi u raznim igrama, a ne na telefonima. Da li smo u pravu što nam ta vremena nedostaju?

***

Slani krekeri su još jedan recept iz knjige Kolači – Vaš ponos.

Isprobala sam ih sasvim slučajno, prošle nedelje nakon napornog dana u studiju, kada je moja glavna pomoćnica za snimanje videa bila tu. Nabrzaka smo se odlučile da ipak nešto pravimo, a imale smo manje od sat vremena. Listajući knjigu, zadržale smo se na ovom receptu i brzo bacile na posao. 🙂

Za one koji vole malo neobičniji ukus, predlažem recept za krekere sa orasima i ruzmarinom.

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.