RUSKA PLETENICA

Jump to recipe

Ruska pletenica

Ruska pletenica je prefini slatki hleb sa mnogo badema i suvog voća, daškom cimeta i vanile.

Kuvar ‘Kolači – Vaš ponos‘ je knjiga uz koju me veže najviše uspomena i prvi mamin kuvar kog se sećam. Čini mi se da je oduvek deo naše porodice. Milion puta sam ga prelistala i svake stranice, svake fotografije i sličice se sećam.

Ruska pletenica odozgo

Mama nije isprobala mnogo recepata iz ove knjige. Držala se nekoliko proverenih i uvek im se vraćala. Baš iz ovog kuvara je moja omiljena rođendanska torta – Torta od ananasa. Skoro uvek za rođendan smo imale baš ovu tortu i nikada nam nije dosadila. Ali, sećam se kako sam čežnjivo gledala u neke druge, prelepo dekorisane torte i želela da ih probam. Mama je govorila da su skupe.

Ruska pletenica bočno

Ima jedna predivna torta od kafe. I neka sa brdom jagoda u koju sam najčešće gledala. Mi tada nikada nismo kupovali jagode, imali smo svoje domaće i jeli smo ih isključivo sveže. Bilo mi je nezamislivo staviti tolike jagode u jednu tortu. 🙂 Sećam se i poslednjeg poglavlja, sa nekim desertima u čaši, napravljenim od pudinga. Takvi deserti danas nikako ne bi bili moj izbor, ali tad su mi izgledali neodoljivo i molila sam mamu da nam napravi neki.

Ruska pletenica izblizaZnala sam da će ova knjiga brzo doći na red za isprobavanje.

Samo je bilo pitanje vremena. Nedavno sam na svoj Instagram profil postavila anketu sa pitanjem da li da isprobavam recepte iz ovog kuvara ili nekog novog. Ogromna većina ljudi je izabrala ovaj, a mnogi su mi se javili porukama, kako imaju baš ovu knjigu.

Ruska pletenica je prva došla na red za isprobavanje.

Pravilo mi se nešto fino, što može ići i kao doručak uz šolju mleka. Ovaj slatki hleb se veoma brzo pravi jer nije sa kvascem. U testo se dodaje prašak za pecivo, a mesi se sa sitnim, neslanim sirom. Moji degustatori su bili baš oduševljeni. Ako volite ovakve kolače, probajte i Slatki voćni hleb koji sam davno pravila.

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.