KREMPITA TORTA SA PLAZMOM

Jump to recipe

Krempita torta sa Plazmom

Krempita torta sa Plazmom nas je oduševila! Lisnate korice i dva fila – jedan sa dodatkom Plazme Mlevene i drugi sa belom čokoladom. Prava praznična!

Retko pamtim dočeke, ali jednog se dobro sećam. Nas četiri sestre (dve rođene i dve od strica) smo bile u višim razredima osnovne škole. Bio je to doček pred odlazak od kuće i bio je najbolji…

Krempita torta sa Plazmom Mlevenom

Naša ekipica se okupila kod babe Milice, naše omiljene bake (ona nam je u stvari ’baba tetka’, mada se kod nas nije koristio taj naziv). Baba Milicin mlađin sin, naš stric Milan, nam je bio apsolutno omiljeni rođak koji nas je uvek zasmejavao. Tu je bio i naš drugi stric, Boško, a i naša klinačka ekipa. Slušala se muzika sa radija, pevalo se i mnogo, mnogo smejalo.

Torta od lisnatog testa

Sećam se da je deo ekipe u jednom trenutku nestao, a uskoro smo na lokalnoj radio stanici čuli kako baš nama društvo želi dobar provod uz omiljenu pesmu. To nam je bila baš fora! Hej, pa naša imena su bila na radiju! Naši drugari su zvali!

Ne znam zašto pamtim baš taj doček. Bilo je i glamuroznijih i mirnijih, i većih i manjih. Valjda sam samo na tom bila okružena isključivo ljudima koji mi prijaju, u potpunosti srećna.

Krempita torta sa dva krema

Kako ćete dočekati 2023.?

Mi onako kako ju dočekujemo već duže vreme, kod kuće, ali sa porodicom. A to je i najvažnije. Otvaraćemo poklončiće koje već godinama pripremamo jedni za druge i uživaćemo u iznenađenju i smehu dece. Verovatno nećemo dugo ostati budni. Kada se smiri gužva i vatrometi, leći ćemo u tople krevete i dobro se naspavati.

Krempita torta sa belom čokoladom

***

Krempita torta je prava, svečana torta.

Moj tata je veliki ljubitelj klasične krempite, pa ga je i ova varijacija na temu oduševila. Čak četiri korice od lisnatog testa i dve vrste fila. Jedan klasični, ’krempitast’, sa dodatkom Plazme Mlevene, a drugi od bele čokolade i maskarpone sira. Tortu sam prelila toplim ganašom od slatke pavlake i tamne čokolade, mada možete napraviti i voćni preliv (maline bi se sjajno uklopile), prema želji. Čak i nekoliko kašika dobrog domaćeg džema će se divno uklopiti.

Ako ste u potrazi za receptima za praznične kolače, pogedajte celu kategoriju na blogu.

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.