TORTA OD KESTENA I ČOKOLADE

Jump to recipe

Torta od kestena i čokolade

Torta od kestena i čokolade je jedna prava bomba! Moćna, slatka, ukusna… Prava praznična… 🙂

Kako ste dragi ljudi? Radujete li se kraju ove čudne godine? Pravite li planove? Mislite li da će sledeća biti bolja? Verujete li u to?

Torta od kestena

Teško je voditi razgovore u ovo vreme bez spominjanja korone i svega što je sa sobom donela… Kada posmatram ljude koje svakodnevno srećem, sa kojima komuniciram, koje slušam kako govore, zaključujem da je i ovo vreme pokazalo u ljudima ono najbolje i ono najgore. Takvi smo kakvi smo… To smo što smo… Zanimljivo je kako skoro svako tumači događaje onako kako želi i svi pronalaze dokaze za svoje tvrdnje… Jeste umorni od toga?

Čokoladna torta od kestena

Možda su svi oni koji već uveliko kite jelke i biraju praznične recepte u pravu… Možda je to najbolji način da se proslavi život! Jer kad vidimo kako se toliko toga ruši, goli život je ono za šta se možemo i trebamo uhvatiti. Znam to jer sam prošla kroz priču u kojoj nam je život bio ugrožen. Baš tada se najviše pevalo i slavilo! Baš tada su formirana neka od najlepših sećanja… Život se tako brani…

Kakao i kesten torta

Torta od kestena i čokolade je napravljena baš u to ime!

Moćna je, bogata, kremasta! Nema dijete u ovoj torti! Samo gomila putera, čokolade, kesten pirea i slatke pavlake. Samo užitak u kašičici koji poništava i odlaže grižu savesti za neki drugi dan. Podlogu sam trebala, prema originalnom receptu, nakvasiti rumom ili nekom dobrom rakijom, ali ja sam ju zamenila mlekom. Možda sam trebala baš staviti rakiju! Za život!

Torta od kestena i čokolade

Pogledajte ju samo! Nisu joj potrebni ni fini ukrasi, frćuljci od krema i figurice od fondana. Samo malo gorkog kakaa na površini da bude kontrast slatkoći čokolade i kesten pirea… I čaša jakog, aromatičnog crnog vina da joj bude pratnja i zajedno sa kestenom zamiriše na jesen… Sad sam se setila i sjajne Savijače sa kestenom koju odavno imam na blogu.

Za život, dragi moji!

P.S. Recept je iz časopisa BBC Easy Cook

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.