SAVIJENE ZEMIČKE

Jump to recipe

Savijene zemičke

Savijene zemičke su nešto kao aromatično, malo drugačije lisnato pecivo. Dizano testo obogaćeno blokom putera aromatizovanim alevom paprikom i semenkama crnog kima… Savršeno za doručak (posebno ako se umesi dan ranije). 🙂

kenwood sipanje vode

kenwood sipanje kvasca

Još pre tri ili četiri meseca mi je, samo u naznakama, najavljena jedna saradnja koja je delovala previše dobro da bi bila istinita. Iako sam se već tada jako obradovala, samo pomisao sam potisnula. Da se ne radujem pre vremena… Ali, mesec ili dva kasnije, ista divna devojka se javila i potvrdila saradnju.

OK, sad je radovanje postalo već realno….

kenwood sipanje brašna

kenwood sipanje soli

Dobila sam predivnu priliku da isprobam jednu od onih savršenih, teških, moćnih mašina za mešenje i prhkog i dizanog testa, i puslica i kremova, ma svega živoga. Moja radost je bila neverovatna! Još kad sam otvorila ogromnu kutiju koja je stigla na moju adresu i videla da je mikser koji sam dobila na testiranje divne crvene boje, radost je probila sve limite! (Priznajem, da je bio roz, malo bi se teže uklopio u moju priču).

kenwood mikser

savijene zemičke priprema

U pitanju je aparat Kenwood kMix. Možete na ovim silnim fotkama videti koliko je lep i elegantan. Stabilan je, ali ne i preglomazan. Posuda je velika, metalna, lako se održava i stabilno stoji na postolju uređaja. Isprobala sam nastavak za testo, kao i lopaticu za mešenje i sve je radilo savršeno. Svi delovi koji se skidaju se lako peru i u sudomašini. Uz uređaj se dobije i silikonska špatula kojom se lako skinu ostaci testa ili krema sa posude.

kenwood testo

kenwood puter

kenwood preklapanje za savijene zemičke

Savijene zemičke su prvi recept koji sam pravila korišćenjem ove mašine.

U pitanju je nešto kao domaće lisnato testo. I ovde se na testo stavlja blok putera, samo što je puter aromatizovan slatkom alevom paprikom i semenom crnog kima (poznat i kao čukerot, mada se može upotrebiti i običan susam). Na sličan način se prave i Kroasani, zar ne?

isečene savijene zemičke

priprema savijene zemičke

Inače, ako tokom novembra kupite bilo koji od Kenwood proizvoda u Tehnomaniji, na poklon dobijate kecelju sa slika (čistu, naravno, ova moja je prilično pobrašnjena. :)). Kecelja se dobija samo ako kupujete preko Web Shop-a i tu uz kod ’THM’.

savijene zemičke za pečenje

savijene zemičke

 

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.