BRZE POGAČICE

Jump to recipe

Brze pogačice

Brze pogačice koje mirišu na puter, tope se u ustima i sjajno se slažu i uz slatko i uz slano.

Naše jutro počinje zvonjavom mog sata, negde oko 6:10. Obično ustajem lako, navikla sam, mada ima dana kada nekoliko puta odložim alarm. Dok dečaci još spavaju spremim se i pripremim kafu koju pijem, gutljaj po gutljaj, do polaska. Spremim im odeću za školu, pa ih počnem buditi.

Brze pogačice Imlek

To obično ne ide lako. Delimično se prave da me ne čuju, a delimično me zaista ne čuju, ispod slojeva jorgana. Najpre ih budim lagano, a onda sve glasnije. Počinju da se bune. Isak, pubertetlija, pomalo oštro, govori da ga pustim da spava, a Aljoša se i dalje pravi da me ne čuje.

Brze pogačice doručak

Dok se tegle, uz moje dozivanje i opominjanje, spremam im užine. Sa Isakom je lakše. Ako nisam spremila nešto posebno, on voli sendviče. Mnogo sam ponosna na činjenicu da voli da nosi užinu u školu. Aljoši su sendviči dosadni. On najviše voli nešto kupovno, a ja to izbegavam. Često se nađemo na prženicama, a voli i sve varijante pita i gibanica sa sirom.

Brze pogačice sa slatkom pavlakom

Kada je užina spremna, a oni još uvek skoro pa spavaju, moja nervoza počinje da raste. Onda ih ubrzam. Dok se oblače i spremaju, usput se malo i posvađaju. Na kraju uvek jurimo iz kuće sa gomilom rančeva, blokova za likovno i opreme za fizičko. Uglavnom u školu stižemo u poslednji minut.

Iako su naporna, volim ova naša jutra.

brze pogačice

***

Brze pogačice su odličan predlog za užinu na poslu ili velikom odmoru.

Prave se veoma brzo, divno mirišu i listaju se, a sjajno se slažu uz slane i slatke priloge. Ja ih volim sa ajvarom, a stvarno dobro idu i sa džemom od kajsija. Ma, odlične su i same, sa šoljom jogurta. Listaju se zahvaljujući načinu preklapanja prilikom razvijanja testa, a poseban ukus im daje mlečna Moja Kravica pavlaka za kuvanje.

Donekle slične pogačice, u verziji sa sirom već imam na blogu.

Mlečna slatka pavlaka imlek

Objava je nastala u saradnji sa kompanijom Imlek.

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.