TERIJAKI TOFU

Jump to recipe

Terijaki tofu

Terijaki tofu – tofu spremljen na malo drugačiji, ali jako jednostavan i ukusan način. Posebno za ljubitelje kineske kuhinje.

Objava u kojoj ću samo nabacati neke misli i slike…

Slika jedan – filozofiranje o redovnosti na blogu.

Verovatno ste primetili da ne objavljujem često recepte u poslednje vreme. Jeste pravi odgovor da ne stižem jer imam previše obaveza na sve strane, ali žao mi je zbog toga. Volela bih da se nekako bolje organizujem, pa da snimim sve što spremam, jer ja, čak i kad ne objavljujem, stalno listam kuvare i isprobavam nove stvari.

Terijaki tofu odozgo

Volela bih da steknem naviku da bar škljocnem nekoliko puta postupak pripreme. Ali, čak i kada to stignem, nikako da se lepo organizujem da otkucam novu objavu. Jako bih volela da mogu obećati da ću to promeniti i da će novi recept biti na  blogu bar jednom nedeljno (a mogla bih i češće, jer stvarno toliko spremam), ali ne volim lažna obećanja. Ona za koja nisam sigurna da ću ih ispuniti.

Terijaki tofu

Slika dva – moj tinejdžer otišao na ekskurziju

Jutros sam se probudila pre alarma koji je bio navijen u šest. Iz hodnika me posmatrao kofer mog sedmaka. Lako sam se ustala da mu pripremim sendviče i spakujem ranac za put. Idu u Sokobanju. Prva prava ekskurzija od drugog razreda. U meni mešavina radosti, straha, tuge, uzbuđenja i brige. Sve pomešano mi tera suze na oči, a ja se trudim da ih on ne vidi.

Lepo smo se zagrlili kod kuće, da ne vide drugari jer se ipak niko ne grli sa roditeljima sa 13 godina. Već mi nedostaje, a nije još ni stigao.

Terijaki tofu širi kadar

Slika tri – ovaj tofu je baš odličan.

Recep za Terijaki tofu sam pronašla u kuvaru ‘Osnova zdrave i ukusne ishrane‘ drage Snežane Paučinac (na Instagramu @sp_nutrition_and_health). Nisam inače neki ljubitelj tofua, ali ovako spremljen mi se jako dopao. Poslužila sam ga uz običan kuvani pirinač, kao jedan zdrav ručak. Iz Snežaninog kuvara sam isprobala i Čia puding sa grčkim jogurtom, a nedavno je i moja mama isprobala recept za kupus i bila je baš zadovoljna. 🙂

 

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.