BRIOŠ ZEMIČKE ZA BURGERE

brios zemicke za burgere

Brioš zemičke koje će vas sigurno oduševiti! Dugo sam bila u potrazi za savršenim receptom, ali sada je moja potraga završena – savršeno su mekana i ukusna…

Za mene, burger nije samo onaj (odlični) komad mesa u sredini između dve zemičke. Burger je sve u kompletu. Dobra zemička, blago tostirana, neka vrsta ćufte u sredini (ok, znam da to nije ćufta, ali upotrebila sam tu reč da bih naglasila da za mene to uopšte ne mora biti meso) i slojevi dodataka. Obavezno nešto sveže i zeleno (hrskava zelena salata ili rukola) i nešto slatkasto (neki sos na bazi paradajza ili još bolje, čatni ili džem od luka). Po mogućnosti kriška sira.

Mekana i ukusna peciva za burgere

E sad, kad smo kod zemičke – za savršen burger je obavezna brioš zemička. Slatkast ukus obogaćenog peciva se savršeno slaže sa aromom mesa. Dugo sam bila u potrazi sa savršenim receptom. Htela sam da bude rupičasta, mekana, da ne postane tvrdkasta kad se ohladi, da joj ukus bude lep. I potraga je završena.

Možda ste po američkim blogovima viđali nazive recepata poput ‘The best ever’, ‘Ultimate’ ili nešto slično.

Brioš zemičke za burgere zaslužuju jedan takav naziv! Bila sam u ozbiljnom iskušenju. 🙂

brioš mekana peciva za burgere

Nažalost, ja ih nisam probala. Ali već sam pogled i dodir mi govore da je to baš ono za čim sam tragala. Mama me odmah pitala gde sam ih kupila i iznenadila se kad je čula da su domaća (domaća peciva su uvek ukusnija, ali činjenica je da kupovna budu mekša zbog raznih aditiva i specijalnih peći u kojima se dodaje para). Deca su pojela dva komada odmah, onako sama. Njima nikakvi burgeri nisu ni potrebni unutar mekog testa. 🙂

Ako više volite burgere sa klasičnim testom koje nije slatkasto, možete napraviti Raspucala peciva. 🙂 Jako simpatična mini peciva (i super ideja za žurke!) je objavila i Marija (Palachinka) još davno kod sebe na blogu. Ovi njeni mali hamburgeri su uvek bili hit na dečijim rođendanima.

Super mekana peciva za burgere

 

 

 

6 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.