AROMATIČNI ŠAMPINJONI IZ RERNE

Jump to recipe

Šampinjoni iz rerne sa soja sosom, acetom balzamicom i belim lukom

Aromatični šampinjoni iz rerne sa soja sosom, acetom balsamicom, belim lukom i majčinom dušicom su sjajan iskorak od grilovanih ili punjenih šampinjona koji su kod nas uobičajeni. I odlično se slažu uz roštilj! 🙂

Moja mama muku muči sa zetovima kada se radi o hrani. OK, muči ona muku sa zetovima i na nekim drugim poljima 🙂 (prava tašta iz Pozorišta u kući :)), ali muka sa hranom je posebna. Naime, obojica su vegetarijanci.

Aromatični šampinjoni iz rerne sa belim lukom, soja sosom i acetom balzamikom

Aca bar jede ribu, a Uroš ni to. Na njenu sreću, nisu vegani… Ona je zaista sjajna kuvarica. Jela koja spremi su uvek preukusna, ali već sam spominjala da ne uživa u kuvanju. Njoj je to naporno i oduzima joj vreme koje bi radije provela napolju, sa cvećem ili unucima. Zato smo i delimično ukinuli zajednički subotnji ručak koji vremenom nikom više nije prijao.

Ali opet, kad su neka porodična okupljanja ona često ima problem da smisli šta će spremiti za njih dvojicu.

Postupak pripreme šampinjona sa soja sosom, belim lukom i acetom balzamikom

Uz roštilj skoro uvek griluje povrće i puni šampinjone sa sirom i kečapom. Dugo mi je bilo neprijatno da joj kažem da nam je svima to dosadilo, ma koliko ukusno bilo. Zato joj priskočim u pomoć i ponudim da ću ja spremiti vegetarijanska jela. Za Acu je uvek lako kao ima dimljene ribe, pa ju samo bacimo na zagrejan tiganj. Uz to dodam i neke super salate kao što je ova sa testeninom i tikvicama, Anina sa oslićem ili Milicina sa šargaprepom.

Aromatični šampinjoni sa soja sosom, acetom balzamikom i belim lukom iz rerne

Ali, pošto mi svi jako volimo šampinjone, a i Urošu je potreban kvalitetan izvor proteina, s obzirom da ne jede ribu, morali smo i njih vratiti na trpezu.

Aromatični šampinjoni iz rerne sa soja sosom, acetom balsamicom i belim likom su nas stvarno oduševili! Aromatični, jaki, a lako se spremaju… 🙂 Ne zna se da li je kraća priprema ili pečenje. Najbolje je da izaberete sitnije do srednje šampinjone koje ćete spremiti cele.

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.