MADLENE SA LIMUNOM

Jump to recipe

Madlene sa limunom

Madlene sa limunom – nežne, sa blagom aromom limuna, savršene uz šoljicu čaja ili kafe…

David Lebovitz je za mnoge blogere, posebno one koji vole da čitaju i pregledaju strane blogove, živa legenda. Mislim da sam čula za njega baš na samom početku svog blogovanja, pre više od deset godina. Čovek koji uvek objavljuje zaista tačne i dobre recepte. David je inače Amerikanac, bloger i poslastičar, koji se u jednom trenutku preselio u Pariz.

Madlene sa limunom

Knjiga ‘The Sweet Life in Paris‘ je više memoarskog tipa. Dejvidovo pisanje je zanimljivo, pomalo zabavno i u ovoj knjizi on opisuje sve moguće avanture jednog novopečenog Parižanina (posebno Amerikanca :)). Tu su razne nezgode vezane za nepoznavanje jezika, upoznavanje sa novim ukusima i običajima. Mislim da je to jedan od prvih inostranih kuvara koji sam kupila.

Pričice o snalaženju i životu u Parizu su ispresecane receptima…

Madlene makro

Samih recepata nema mnogo. Svakako daleko manje nego u klasičnom kuvaru. Dominiraju slatkiši, naravno (otud, delimično, i naziv knjige) i svaki koji sam isprobala je bio odličan. Priznajem da sam na ovu knjigu bila zaboravila. Pošto su u pitanju memoari, a format knjige jako liči na klasičan roman, svih ovih godina mi stoji na polici sa nekulinarskim knjigama. 🙂 Nedavno sam nešto tražila baš na tom delu police i naletela na ovu knjigu… Spontano sam odlučila da baš ona bude moj sledeći izbor za isprobavanje recepata.

Madlene sa limunom

Madlene sa limunom su mi zapele za oko već pri prvom listanju.

Naravno, kao i kod svakog kuvara koji odaberem, obeležila sam više od deset recepata. Uvek tako radim. Obeležim sve ono što zvuči zanimljivo, a da sastojci nisu svemirski, da nam se u tom periodu jede i da vremenski mogu da postignem. Onda pokušavam da taj izbor suzim. Nekako… A taj zadatak je uvek jako težak i sve one papiriće kojima sam obeležila recepte ostavim u knjizi, kad joj se opet vratim… 🙂

Madlene na knjigama

Ovo je prvi put da pravim Madlene. Ne znam šta sam očekivala. U pitanju su nežni, biskvitni kolačići koji će se dopasti onima koji vole taj čajni tip kolača. Ništa fensi, ali lepo. Stvarno idu fino uz čaj ili kafu. David u knjizi kaže da treba da se pojedu u roku tri dana. 🙂 Ako volite ovaj tip kolača, predlažem da probate i Keksiće sa palentom i limunom.

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.