PLATELY – NEŠTO NOVO KOD NAS

Nedavno sam dobila zanimljiv mail od jednog Arsenija. Na prvi pogled sam pomislila (a nisam ga detaljno ni pročitala) da je u pitanju još jedna besmislena reklama, jedna od onih kakve često dobijam u inbox ili spam. Ali, onda sam ga pažljivije pročitala, pogledala o čemu se radi, i sve što sam videla, dopalo mi se…

Radi se o nečem sasvim novom kod nas. Arsenije je osnivač kompanije Plately. Ova, za sada veoma mala kompanija, svoje usluge ljudi onima koji vole da kuvaju, koji uživaju u lepim, kvalitetnim zalogajima, ali nemaju mnogo vremena za sve ono što prethodi samom ulasku u kuhinju i hvatanju varjače i tiganja. Kao zaposlena majka dvojice mališana u potpunosti sam se pronašla u ovoj priči. Inače ovakve usluge nisu nepoznate u svetu (Blue Apron, Home Chef…)

Šta oni rade?

Sa menija koji nude i koji će se menjati izaberete jela koja vam se dopadaju. U ponudi imaju po nešto za svačiji ukus. Jela sa mesom i bez mesa, sa glutenom i bez njega, slatkiše. Kada napravite svoju porudžbinu (pročitajte odeljak Kako poručiti?), u dogovoreno vreme ćete dobiti kutiju sa svim potrebnim i već odmerenim sastojcima na kućnu adresu. U kutiji će se nalaziti i kartice sa receptima odabranih jela i to sa slikama postupka izrade što je sjajno za početnike u kuhinji.

Na mene je na prvom mestu utisak ostavila ljubaznost i predusretljivost vlasnika Arsenija. A onda me oduševila i sama usluga. Moj paket je kasnio, ali tome sam sama kriva. Poželela sam da ga dobijem u subotu, baš onog dana kada se održavao Beogradski maraton što je značajno otežalo dostavu. Arsenije mi je uručio veliku kartonsku kutiju koju sam sa nestrpljenjem otvorila. U njoj se nalazilo brdo namirnica. Sve ono što je potrebno za pripremu Piletine sa parmezanom, testenine Putaneska i Čoko suflea sa sladoledom od vanile. Svaka namirnica je bila lepo upakovana i obeležena. Ako je neka namirnica potrebna za dva recepta, za svaki je zasebno odmerena i upakovana. Jedino što vam treba iz sopstvene kuhinje je so, šećer i ulje.

Upakovane namirnice spadaju u kvalitetnije što mi se takođe dopalo. Količina koju sam ja dobila je bila za četiri porcije, ali tu je bilo hrane i za petero sigurno.

Osim namirnica, u kutiji se nalazio i registrator sa odštampanim receptima. Izrada svakog recepta je prikazana fotografijama i prilično je detaljna pa će se i početnici u kuhinji lako snaći. Za svaki recept je dato i vreme pripreme, stepen ljutine, težina pripreme kao i predlog vina koje bi odlično išlo uz gotov ručak. Veoma profesionalno i lepo.

Dopalo mi se i to što je deo prihoda namenjen Banci hrane u Beogradu – fondaciji za borbu protiv gladi što govori o plemenitosti tima koji stoji iza ove kompanije.

I šta kada dobijete paket?

Uđete u kuhinju, uključite ringlu ili rernu i krenete da radite ono u čemu uživate. Bez prethodnog merenja sastojaka. Bez onog dela koji je meni najdosadniji i najzamorniji – odlaska u nabavku!

Nedostaci?

Ja ih za sada zaista nisam uočila. Arsenije i njegov tim su očigledno o svemu razmišljali unapred. Svoje ideje su najpre testirali na prijateljima i članovima porodice. Osmislili su kupone za popust, dali upečatljiv vizuelni identitet kompaniji. Jedino što bih im ja predložila je bolji kvalitet fotografija gotovih jela na meniju koje će izgledati još privlačnije pojedinim korisnicima.

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

2 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.