Rendžer keksići

Krajem prošle i početkom ove godine pravile smo mnogo raznih vrsta keksića. Baš smo se bile zarazile… Te sa tamnom čokoladom, te sa belom čokoladom… Pa sa kokosom, sa lešnicima, orasima… Sa cimetom, sa vanilom… Mnogo kombinacija i neverovatno mnoštvo ukusa! A onda smo ih nekako zaboravile praviti. Jednostavno zaboravile… Ne znam zašto, ali tako je…I pre nekoliko dana meni su pali na pamet ovi fini keksići koji su izazvali naše oduševljenje pre prilično mnogo vremena! Baš smo ih tada svi voleli! Lepi na oko, jednostavni za pripremu, a ukusni za nepce… 🙂

Rendžer keksići 1

SASTOJCI:

– 125 g omekšalog maslaca
– 80 g belog šećera
– 80 g smeđeg šećera
– 1 kašika ekstrakta vanile
– 1 veće jaje
– 140 g brašna
– 1/2 kesice praška za pecivo
– na vrh noža sode bikarbone
– na vrh noža krupne morske soli
– 50 g kokosa
– 50 g oraha
– 50 g ovsenih pahuljica
– 80 g čokolade sa 70% kakaa

Rendžer keksići 2

IZRADA:

Zagrejati rernu na 200C. Iseckati krupno orahe i staviti ih u zagrejanu rernu na 5 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade. Smanjiti temperaturu rerne na 175C.

Obložiti 2-3 pleha papirom za pečenje.
U činiji miksati omekšali maslac sa obe vrste šećera oko 5min, dok ne postane svetlo i kremasto. Dodati aromu vanile i jaje i nastaviti sa miksanjem jos 2-3 min.

Posebno izmešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Postepeno dodavati ove suve sastojke u mokre i izmiksati. U ovu masu dodati ohlađene orahe, kokos, pahuljice i krupnije iseckanu čokoladu.

Ređati gomilice na papir za pečenje sa razmakom jer će se keksići raširiti i sniziti. Peći oko 10 min. Pečene keksiće ostaviti da se ohlade u plehu.

Od ove količine se dobije između 25 i 30 keksića! Čuvati ih u zatvorenoj staklenoj ili limenoj kutiji.

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

Tags: No tags

14 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.