PIKNIK SALATA SA TUNINOM

Jump to recipe

Piknik salata u tegli sa povrćem i tunino salamom

Tunino piknik salata je idealan obrok za poneti na izlet u prirodu. Možete sve sastojke pomešati u velikoj posudi, ali možete ređati slojeve u teglu i tako stvoriti zanimljiviji obrok koji može duže stajati. 🙂

Piknik salata sastojci

Pančevci za Prvi maj najčešće idu u Deliblatsku peščaru. Posebno u Devojački Bunar. To je inače veoma lepo mesto sa mnogo stazica, zelenila i livada. Ali tog dana tamo izgleda kao da se celo Pančevo preselilo.

Tunino piknik salata postupak izrade i redjanja u teglu

Mirisi roštilja na sve strane. Pored zapaljene vatre (neretko se dešavaju i požari usled ljudskog nemara) automobili iz kojih trešti muzika. Deluje kao da baš svako tog dana sluša nešto drugo, pa se zvuci narodnjaka, zabavnjaka, roka i elektronske muzike mešaju u čudan, užasan zvuk koji para uši.

Pogled odozgo na sastojke za piknik salatu u tegli

Izletnici za sobom često ostavljaju gomile praznih plastičnih flaša, kesa i neočišćena mesta na kojima je ložena vatra.

Igramo se sa prirodom… Dok se ona ne poigra sa nama…

***

Piknik salata u tegli

Maj je vreme piknika. Izleti u prirodu su zaista sjajna stvar za sve oni koji su svakog dana na gradskom asfaltu i betonu. Nema tu ništa loše, ako poštujemo prirodu kojoj smo došli u posetu…

Ribella je prošlog utorka pokrenula nagradnu aktivaciju sa temom Život po mom ukusu (#ZivotPoMomUkusu). Pripala mi je ta čast da budem domaćica aktivacije prve nedelje. Zadatak je bio – #Tunino piknik, a komentari sa vašim idejama za sjajne recepte pogodne za piknik sa Ribella Tuninom su pristizali do petka u 15h.

Korpa za piknik sa piknik salatom

Moj zadatak nije bio lak. Kako odabrati najbolji recept među onima koji su u stvari potpuno različiti i svi odreda zanimljivi i primamljivi. Vodila sam se na kraju jednim – odabraću recept koji bih ja najradije ponela na piknik. To je izbor suzilo na salate, a između nekoliko odabrala sam #Tunino salatu koju nam je poslala Suzana Živković.

Piknik salata u tegli sa paradajzom, krastavcem i tuninom

Ova piknik salata mi se dopala jer ne sadrži ni majonez, ni pavlaku, a ni testeninu.

Samo divno, sveže povrće, malo mladog sira i Ribella tunino. Sama po sebi je zaista izvrsna, a ja sam ju obogatila sa malo suvog origana u prelivu. Sem toga, promenila sam izgled salate. Sastojke sam ređala u tegle. Kada se prave salate u tegli, najpre se sipa dresing, pa čvrsto povrće koje nije osetljivo na vlagu, onda mekše povrće, sir i meso i na kraju zelena salata. Na taj način salata duže ostane sveža (4-5 dana) jer tek kada ju dobro promućkate počinju hemijske reakcije pod dejstvom sirćeta ili, u ovom slučaju, limunovog soka.

Ako ipak na piknik želite poneti neku jaču, zasitniju salatu predlažem Caprese salatu sa testeninom.

Savršen piknik uz piknik salatu u tegli

Od srca čestitam Suzani i verujem da će joj se dopasti nagrada koju će uskoro primiti! 🙂

Pratite Ribella facebook stranicu jer tamo ćete večeras u 20h upoznati novog domaćina i videti novi nagradni zadatak… 🙂

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

One Response

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.