FRAPE OD KAFE

posted in: Pića, Recepti | 2

Živim na ogromnom imanju, daleko od grada. Čak su mi i prve komšije daleko. Ne prevelika kuća je okružena drvećem, žbunjem i cvećem… Stazice od pljosnatog kamenja ili starih crepova spajaju udaljene delove dvorišta.

Ispod drveća, iza žbunja se kriju divna mesta za sedenje i uživanje. Čuje se žubor vode sa malog vodopada koji smo sami stvorili. Pramenovi vode se spajaju u potočić koji vodi do predivnog jezerceta. U jezeru su ribice, a površinu ukrašavaju lokvanji. Pored jezera je mala, drvena klupica na kojoj često sedim i zadovoljno posmatram mirnu površinu vode.

Na svom imanju imam i mediteranski vrt, malu šumicu, venjak sa velikim stolom i drvenim klupama, mnoštvo ukrasa od drveta, koje sam sama napravila i oslikala.

U jednom delu imanja je voćnjak, a pored njega divni povrtnjak.

Iako mi prve komšije nisu blizu, u ovom svomu raju nisam sama. Okružena sam ljudima koje volim, svojom decom i dragim prijateljima. A često nam u goste dođu i potpuno nepoznati posetioci, zaljubljenici u prirodu. Počastimo ih domaćim proizvodima, sokovima, džemovima i kolačima i pustimo da uživaju u našem parčetu raja…

***

Ne budite me iz ovog sna jer sam ja potpuno sigurna da će se ostvariti! U stvari, ovo ni nije san. Ovo je moj život i mnogo se radujem što ću ga uskoro i živeti. Ne znam kad je to uskoro, ali to nije ni važno. 🙂

FRAPE OD KAFE

 

Zamislite vreli junski dan. Završili ste sve poslove i umorni ste. I neko vam donese punu čašu ovog divnog napitka od kafe. Savršen trenutak, zar ne? 🙂

 • 3 kašike sladoleda od čokolade
 • 1 šolja leda
 • 3 kašičice instant kafe
 • 600 ml hladnog mleka
 • 3 kašičice smeđeg šećera

Za dekoraciju:

 • 100 ml slatke pavlake
 • malo kakaa
Sve sastojke sipajte u blender i sjedinite. Dobijeni frape sipajte u duboke čaše i ukrasite ulupanom slatkom pavlakom i kakaom.

Slični postovi

2 Responses

 1. Koja pozitiva! Svaka čaš!

 2. Sladoled

  I da znas da ce se ovo obistiniti!
  Odlicna ideja da postavis ovaj recept, ljudi kupuju one gotove muckalice koje industrija zove frape od kafe, uzas! A ovo nije tesko napraviti.

Leave a Reply