SUTLIJAŠ SA KAJSIJAMA (i rođendansko darivanje)

sutlijaš sa kajsijama

Sutlijaš sa kajsijama je jedna fina, letnja poslastica. Moji dečaci jako vole sutlijaš, a vole i kajsije, pa su se jako obradovali ovoj kombinaciji… 🙂

Naučila sam biti zahvalna. Naučila sam zahvalnostima započinjati dan. Svaki dan… I kad sam tako počela gledati na svet, kad sam počela primećivati sve dobro u mom životu, život mi se počeo menjati na bolje…

Zahvalna sam na moja dva predivna dečaka, zdrava, pametna i nasmejana.

Zahvalna sam što vidim, čujem, hodam i dodirujem. Zahvalna sam što volim da učim, što umem… Zahvalna sam na borbenom duhu i snazi koje nisam bila ni svesna.

Na divnim prijateljima koji su se dokazali u nekim ne tako lepim trenucima. Na roditeljima koji su, uprkos svim suprotstavljenim mišljenima, uvek tu za mene.

Zahvalna sam na cveću uz koje se budim, neprskanom povrću i voću koje berem iz tatine bašte…

osvežavajući sutlijaš sa kajsijama

Zahvalna sam na svim onim sitnim trenucima, stvarima, ljudima koje svakodnevno srećem. Koji me ponekad obraduju, a često me i nauče nešto. Zahvalna sam i onima koji su me povredili jer su me baš oni naučili najvećim lekcijama o životu i samoj sebi.

A zahvalna sam i ovom blogu koji danas slavi 6 godina! 🙂 Toliko mi je pomogao, toliko sam naučila, neke predivne ljude upoznala zahvaljujući njemu, neki su mi postali i prijatelji. Naučila sam bolje da kuvam, da fotkam lepše fotke, da pišem bolje tekstove. Hvala i vama koji me čitate sve ove godine!!!

Povodom rođendana sam pripremila malo darivanje. Imaćemo tri nagrade:

  1. Stativ:

2. Selfie štap (koji sam dobila na poklon, ali koji meni neće sigurno nikada trebati :))))))):

3. Paketić koji sadrži teglu džema od ribizli i neke sitnice koje vidite na slici:

Da biste učestvovali u darivanju morate:

  1. ostaviti komentar ispod ovog posta
  2. lajkovati FB stranicu Mimi’s Kingdom
  3. share-ovati ovaj post ili moju FB objavu o njemu na svoj profil

Ako želite, možete u komentaru navesti koju nagradu biste voleli dobiti. Pokušaću vam ispuniti želju, mada nisam sigurna da li ću uspeti.

Dobitnike ću objaviti u četvrtak, 22.06. u novom postu.

I za kraj – častim vas jednim jednostavnim, pravim letnjim slatkišem. 🙂 U ovakve fine letnje slatkiše spada i krambl ili divni jogurt sa pečenom rabarbarom i jagodama

[recipe][recipename]SUTLIJAŠ SA KAJSIJAMA[/recipename]

[summary]Kajsije su u sezoni. Kada ih kratko prokuvamo sa šećerom dobićemo ukusni sirup koji se divno slaže sa rashlađenim pirinčem kuvanim u mleku. Uživancija i za decu i za odrasle. :)[/summary] [ingredient]

150 g šećera

3 dl vode

400 g očišćenih kajsija

1 l mleka

150 g pirinča kratkog zrna

2 kašike šećera

1 kesica vanil šećera

[/ingredient] [instructions]

Oprane i očišćene kajsije isecite na četvrtine i stavite u šerpicu sa 150 g šećera i 3 dl vode. Stavite na šporet i krčkajte na umerenoj vatri dok kajsije ne omekšaju, 10-15 minuta. Nemojte pustiti da se skroz raspadnu. Ovaj brzinski džem ostavite sa strane da se prohladi.

U mleko sipajte pirinač i stavite na blagu vatru da polako krčka dok deo mleka ne ispari i pirinač omekša. Često promešajte da pirinač ne zagori. Pred kraj kuvanja dodajte 2 kašike šećera i vanil šećer i prokuvajte još malo.

U čaše sipajte sloj pirinča, pa sloj prohlađenog džema od kajsija, pa opet red pirinča. Desert ostavite da se ohladi, pa ga prebacite u frižider da se dodatno rashladi. Ukrasite polovinama kajsija i listićima matičnjaka ili nane.

[/instructions] [/recipe]

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

24 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.