FBI RUKAVICE – HLEB I LALE

hleb i lale

Kada razmišljam o blogovima koje baš, baš volim shvatam da ih karakterišu tri glavne osobine: iskrenost, pouzdani recepti i lepe fotke. Iskrenost na prvom mestu… Jedan od njih je blog Hleb i lale.

Nevena, autorka bloga je jedna sjajna, veoma hrabra devojka koju je nemoguće ne voleti. Kada je pokrenula blog, pre više od tri godine, čini mi se da je dovela do jedne male gastroblog revolucije. Njene priče o ljudima do kojih joj je stalo, sjajne fotografije i zanimljivi recepti su nas osvojili.

matcha kifle 2

Imam utisak da su njeni recepti malo u senci fotki i priča, i to nepravedno. Nena ume da kuva! I to sjajno! Recepti na blogu nisu foliraža. Ona jede baš onako kao što predstavlja na blogu – pomalo drugačije, ali kvalitetno. Njena ishrana je slična našoj i zato sam ju nekoliko puta i predlagala za FBI rukavice. Obeležila sam mnoge recepte, ali maj i jun su mi bili ludi meseci. Sad sam isprobala 5, a imam  fotke za četiri (Jerusalimske okruglice sam ostavila u činiji, sa namerom da ih fotkam pre posla, ali Aca ih je tokom večeri sve pojeo :)).

sushi 1

Osim ovih koje sada prikazujem probali smo i: Ribolittu (odlična, najbolja koju sam pravila), Falafel (postao je stalan deo našeg ketering repertoara), Kiselo-slatke krastavce (nadala sam se da ću ih moći fotkati, ali sve smo pojeli. Preodlični su!) i Red bean float (mnogo, mnogo dobro! Dopalo se i mojim roditeljima… :)).

Kari koji sam probala kod Nene na kulinarskim radionicama se skroz odomaćio kod nas u kući. 🙂

A ovaj put sam pravila:

SKONSI SA MALINAMA

scones sa malinama 2

I oni su se kod nas odomaćili. Kad god nastupi sezona malina, pravimo ih. Ovaj put sam ih nosila na Blogerijadu i čini mi se da su lepo prošli. Ićko ih obožava! 🙂

scones sa malinama 1

VEGETARIJANSKI MAKI

sushi 2

Znate šta? Moj muž je sushi majstor, ali nikako da mi pokaže kod kuće kako da napravim sushi rolnice. Svoj prvi sushi sam napravila zahvaljujući Neninim uputstvima i jako sam zadovoljna. I Aca je rekao da sam ih lepo uvila, tako da sam i ja sada sushi majstor! 🙂 (Šalim se, naravno…)

sushi 3

MATCHA KIFLE

matcha kifle 3

Svi su bili oduševljeni ovim kiflama! Na prvom mestu zbog vesele i neobične zelene boje, ali i zbog ukusa. Matcha čaj im je dao lepu, zemljanu aromu koja se sjajno uklopila. Nestale su jako brzo i uskoro ću ih ponovo praviti. 🙂

matcha kifle 1

KREKERI SA MASLINOVIM ULJEM

krekeri sa maslinovim uljem 1

Brzo se prave i jako su zarazni. Važno je samo da se testo dovoljno tanko razvije. Odlično se slažu uz pivo ili vino.

krekeri sa maslinovim uljem 2


 

Neno, hvala na sjajnim receptima! 🙂

 

Pozdrav! Ako želite da svake dve nedelje dobijate Novosti sa bloga, kao i da budete obavešteni o novim objavama, ostavite Vaš e-mail... 🙂

Ми не шаљемо нежељену пошту! За више детаља погледајте нашу политику приватности.

7 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.